Ο πιο τουριστικός προορισμός της Ηπείρου. Η τραγουδισμένη Πάργα με τα γραφικά σοκάκια της και την ιστορική της σημασία. Έντονη νυχτερινή ζωή με δεκάδες σημεία “διασκέδασης” και με μουσική από κάθε είδος. Η Πάργα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών της Ηπείρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στα μέρη που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε συγκαταλέγετε το Βενετσιάνικο κάστρο της Πάργας που βρίσκεται στην κορυφή της πόλης.

 

Στα παράλια της Πάργας βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου πελάγους. όπως η παραλία Βάλτου ή χρυσογιάλι, η παραλία Κρυονερίου, η παραλία Πίσω Κρυονερίου, η παραλία Λύχνου, το Σαρακίνικο, ο Αη Γιαννάκης και άλλες απόκρημνες με βαθιά νερά. Δυτικά της πόλης της Πάργας και σε μικρή απόσταση, βρίσκεται ο περίφημος Βάλτος, και το ακρωτήρι τα οοό δεσπόζει η Μονή Βλαχέρνας και χαμηλότερα η Μονή Αγίου Σπυρίδωνα.Ο παράδεισος των ρομαντικών, μία βόλτα στα στενά δρομάκια με θέα τα αρχοντικά γεμάτα από λουλούδια, ενώ για όσους προτιμούν νύχτες με ξεφάντωμα, τα κέντρα διασκεδάσεως, τα club, τα μπαρ, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια δίνουν ένα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στη μικρή πόλη.

Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το νησάκι της Παναγίας με το απόρθητο Γαλλικό φρούριο. Στον περίφημο Βάλτο με την εκπληκτική αμμουδιά βρίσκεται η Μονή Βλαχέρνας και η Μονή του Αγίου Σπυρίδωνα.
H Πάργα έγινε Δήμος από το 1947 και ανακηρύκθηκε «τουριστική περιοχή» το 1962. Στο Βάλτο, η τουριστική ανάπτυξη ξεκίνησε πολύ νωρίς, από τις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Το Σαρακίνικο απέχει μόλις 12 χλμ. από την Πάργα και είναι μία παραλία ιδανική για οικογένειες, ενώ ο Λίχνος μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής, με πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα, η οποία προσφέρεται για θαλάσσια σπορ.
Οι πιο γνωστές παραλίες τις Πάργας ειναι οι:
Βάλτος, Κρυονερι, Λύχνος, Σαρακίνικο, Αη Γιαννάκης, Παραλία της πόλη της Παργας
Σήμερα ο Δήμος συμπεριλαμβάνει τα διαμερίσματα: Ανθούσας, Αγιάς, Λιβαδαρίου και συνορεύει με την κοινότητα Πέρδικας και τον Δήμο Μαργαριτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *