Η Πλαταριά(foto), πρώην έδρα του πρώην Δήμου Συβότων, (Πλαταριά, Αργυρότοπος, Φασκομηλιά, Σύβοτα, Σκορπιώνας) ανήκει στον Δήμο Ηγουμενίτσας και στην επαρχία Θυάμιδος του νομού Θεσπρωτίας. Βρίσκεται στο μυχό του κόλπου Πλαταριάς, ανάμεσα στα ακρωτήρια Αγιονήσι και Ιερονήσι και μεταξύ των λιμένων Ηγουμενίτσας και Συβότων (Μούρτου).
Απέναντι στην Πλαταριά βρίσκεται η Λευκίμη Κερκύρας και λίγο νοτιότερα, οι Παξοί και οι Αντίπαξοι. Στη θέση της σημερινής Πλαταριάς, λέγεται ότι υπήρξε η αρχαία Καλαμίνη ή Καλαμωνία του Στεφάνου Βυζαντίου και η Αλμίνη του Πτολεμαίου, η θέση της οποίας είχε καταγραφεί βόρεια των Συβότων.

Μετά το 1970, οι περισσότεροι κάτοικοι της Πλαταριάς μετακινήθηκαν από τα ορεινά σημεία του χωριού τους και εγκαταστάθηκαν στην παραλία, δημιουργώντας, έναν πανέμορφο οικισμό, με σύγχρονη ρυμοτομία. Εκεί, αξιοποίησαν τις φυσικές ομορφιές του κόλπου και δημιούργησαν νέες Μαρίνες Υποδοχής Σκαφών Αναψυχής, Πλαζ, Κοινόχρηστους Χώρους και Χώρους Πρασίνου.

Ταυτόχρονα, έδωσαν μεγάλη σημασία στην καθαριότητα, στη προστασία του περιβάλλοντος και στη φιλοξενία των τουριστών, δημιουργώντας μοντέρνα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, καφετερίες και λοιπά κέντρα αναψυχής.
Συγκοινωνιακά, η Πλαταριά συνδέεται απ’ ευθείας με την Ηγουμενίτσα (12 χλμ),
τα Γιάννενα (70 χλμ) και την Αθήνα (463 χλμ), όπως άλλωστε και με τη Κέρκυρα (12 μίλια), μέσω του Λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Οδηγίες και χάρτες:

Βρείτε την Πλαταριά στον χάρτη (Google maps)
Πως θα φτάσετε στη Villa Rosanna

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *