Τα Σύβοτα(foto) είναι ένα παραθαλάσσιος παράδεισος στο νότιο άκρο του Ν. Θεσπρωτίας χτισμένο σε ένα μικρό, κλειστό κόλπο.Είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Θεσπρωτίας, με συμπλέγματα νησιών και τις ομορφότερες παραλίες της Ηπείρου.Είναι σημείο αναφοράς του εγχώριου και διεθνές jet set,με σύγχρονη μαρίνα και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα
Στο γραφικό λιμανάκι των Συβότων θα δείτε τα πολυτελή σκάφη στη μαρίνα πίνοντας τον καφέ σας, ενώ σε απόσταση 12Km στην διαδρομή προς την Πάργα θα βρείτε στον δρόμο σας την Πέρδικα με τις υπέροχες παραλίες Αρίλλας και Καραβοστάση.

Μια εκδρομή με σκάφος γύρω από τα Σύβοτα ως την Πάργα ή ακόμα και τους Παξούς είναι ο ιδανικός τρόπος να επισκεφθείτε τις πανέρμοφες κρυμμένες παραλίες.Τα νησάκια ‘Αγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος που είναι μπροστά στο χωριό είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα.

Η Μέγα Άμμος είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλέστερη παραλία των Συβότων, ακριβώς δίπλα είναι η Μικρή Αμμος.Η παραλία Πισίνα είναι σε ένα από τα νησάκια
Η παραλία Μπέλλα Βράκα είναι από τις πιο όμορφες παραλίες των Συβότων και ενώνει το νησάκι Μουρτεμένο με τα Σύβοτα, η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια ή από θάλασσα.Άλλες παραλίες είναι η Ζάβια, ο Γαλλικός Μώλος και του Ζέρη.

Από την ιστορία τα Σύβοτα είναι γνωστά για την ναυμαχία Κορινθίων και Θεσπρωτών εναντίον των Κερκυραίων το 433 π.Χ.καταά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Στην τουρκοκρατία ονομάστηκε Μούρτος από το όνομα του προκρίτου, ο οποίος λαφυραγωγούσε τα διερχόμενα εμπορικά πλοία.Το όνομα αυτό διατηρήθηκε ως το 1959, οπότε και επανήλθε η αρχαία ονομασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *